Periode 1

Dit ga je leren:

In deze eerste periode maak je kennis met het vak van een mediaredacteur. Je ontdekt hoe het Nederlandse medialandschap eruit ziet en wie online de ‘grote jongens’ zijn. Je leert hoe een redactie werkt en welke taken iedereen daarin heeft. Daarnaast maak je een begin met je eigen weblog-portfolio. Dat blijf je je hele studie vullen met (bijna) alles wat je maakt.

We werken met twee grote LWP’s. De eerste drie weken is dat de LWP Exposure. We gaan een online smoelenboek maken om elkaar beter te leren kennen. Daarover voeren jullie de redactie.

De rest van periode 1 is de LWP ‘Online magazine’. In die LWP maak je met je klas een online magazine. Dat doen we tijdens de redactiedag op vrijdag.

Deze vakken krijg je:

NED/ENG/REK/GYM

JRV/BAB/Keuzedelen-keuze/INT/Nieuwsgesprek

Voor informatie over alle vakken kun je hier kijken.

Dit moet je weten over de vakken/lesinhoud:

  • Een deel van de redactiedag gebruiken we om te onderzoeken hoe een redactie werkt. We moeten de redactie echt nog gaan inrichten.
  • Nieuwsgesprek gaat in deze eerste periode vooral over het samenwerken en elkaar leren kennen. Ook leer je discussiëren.
  • Bij JRV leer je vooral meer over de verschillende genres binnen het schrijven.
  • Er komt veel op je af tijdens zo’n eerste periode. Vind je dat lastig? Laat het dan direct weten aan je coach.

Dit lever je aan het eind van de periode in:

Aan het eind van de periode moet je vijf verschillende producties hebben gemaakt, die onderdeel uitmaken van je portfolio. Deze producties worden beoordeeld. De beoordeling nemen we mee voor je voortgangsgesprek na periode 2. Afhankelijk van de afspraken met je docent lever je de producten in door ze te publiceren op je blog.

Je levert in:

  • Voor BAB: ?
  • Je blog is up-and-running na deze periode.
  • Voor Journalistiek Schrijven: Schrijf een nieuwsbericht. Ook laat je de oefeningen van creatief schrijven zien (via OneNote).
  • Voor Redactiedag: Je werkt mee aan het online magazine. Op je eigen blog plaats je daarnaast een bericht (op privé) een evaluatie.
  • Voor LLB: De antwoorden op de vragen uit de LWP De Start.

Je hebt de bolletjes voor Exposure en Online Magazine ingevuld in eTO.

Daarnaast krijg je opdrachten voor de generieke vakken, zoals Engels en Nederlands.

Vragen?

Als je vragen hebt over periode 1 kun je contact opnemen met je vakdocent of je coach (Pieter).

[box]Na periode 2 gaan we de leermeter verschuiven op basis van je vorderingen.[/box]